Ο ρόλος του πακέτου τσιγάρων στην αναζήτηση ερευνητικού ερωτήματος
25 Αυγούστου, 2018
“Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;” Ιστορίες Ακαδημαϊκής Τρέλας
1 Οκτωβρίου, 2018

Η Ιστορία πίσω από την εταιρεία Logos2Learn

Πριν από λίγο καιρό, ξεκινώντας από τη βάση μου, τη Δραπετσώνα, άλλοτε παραγκούπολη και σημερινό φιλήσυχο προάστιο του Πειραιά, βρέθηκα να ταξιδεύω για 3 ώρες αεροπορικώς στην business class (χάρη στο πρόγραμμα Miles & Bonus, ευχαριστώ @Aegean Airlines). Αυτό από μόνο του συνιστά μία εμπειρία αξιομνημόνευτη.

Εκείνο, όμως, που πραγματικά ‘απογείωσε’ κυριολεκτικά και μεταφορικά αυτήν την ταξιδιωτική εμπειρία ήταν η συζήτηση που είχα με τον συνεπιβάτη μου, τον κ. Γιώργο Α. Τσαβλίρη, έναν από τους πιο απλούς και ταπεινούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει, δεδομένου του εύρους και της επιτυχίας των επιχειρηματικών του δράσεων σε διεθνές επίπεδο. Από εκείνον έμαθα με λόγια μεστά τη θεωρία του Benjamin Graham, αλλά και του Warren Buffett –δάσκαλος και μαθητής αντίστοιχα- γκουρού και οι δύο των επενδύσεων.

Κάπως έτσι ισχυροποιήθηκε η ιδέα της αξιοποίησης της πολύχρονης και πολυεπίπεδης ακαδημαϊκής γνώσης και εμπειρίας μου μέσω της σύστασης μίας νέας εταιρείας, η οποία θα επιτρέπει την εφαρμογή δίχως φραγμούς και όρια (ως προς την έμπνευση) της εκπαίδευσης ενηλίκων τόσο διαζώσης όσο και από απόσταση, όπως ακριβώς τη μελετώ και την υπηρετώ ποικιλότροπα για πάνω από 10 χρόνια, με μία διαφορά: να ορίζεται το πλαίσιο, το αντικείμενο, η διαδικασία και η χρονική ακολουθία της μάθησης με βάση τις ανάγκες των μελών της ομάδας ενηλίκων εκπαιδευομένων (στον ενδοεπιχειρησιακό, ακαδημαϊκό και ευρύτερο εκπαιδευτικό τομέα), αλλά και του εκάστοτε αντικειμένου, με όρους ποιότητας και αυθεντικότητας. Για να επιτευχθεί αυτό εφαρμόζονται ‘προσαρμοστικές’ εκπαιδευτικές τεχνικές, οι οποίες ξεχωρίζουν επειδή:

  • Είναι δοκιμασμένες εδώ και χρόνια σε εκατοντάδες ενήλικες εκπαιδευόμενους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
  • Εφαρμόζονται με μεράκι και έμπνευση, γι’ αυτό και εξελίσσονται διαρκώς, διατηρώντας τη φρεσκάδα και την καιτονομία που απαιτείται να υπάρχει σε κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα και εκπαιδευτικό υλικό, στοχεύοντας σταθερά στη δημιουργία της καλύτερης δυνατής και άνετης μαθησιακής εμπειρίας που έχει αποτέλεσμα.

Αυτή την εμπειρία σε καλούμε να τη ζήσεις και εσύ, είτε δραστηριοποιείσαι στον επιχειρηματικό τομέα και επιζητάς άμεση και αποτελεσματική εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας σου, είτε είσαι μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας και επιδιώκεις να βελτιώσεις τις μαθησιακές και διδακτικές σου δεξιότητες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *